EPDM – ROOFING – PLATTE DAKEN

U wenst uw plat dak te renoveren? U hebt een nieuwbouw en wenst uw huis te voorzien van EPDM / ROOFING? Dan is Dakwerken Plaisier uw partner! Lees verder op deze pagina en ontdek wat we voor u kunnen betekenen.

Contacteer ons

EPDM en Roofing Dakwerken Plaisier

Roofing is de ideale toplaag voor een plat dak. Het biedt een uitstekende bescherming, maar heeft enig onderhoud nodig om optimaal te blijven beschermen. Roofing is een budgetvriendelijke oplossing voor uw platte daken. Ook wij verkiezen graag EPDM-rubber boven een traditionele roofing als dakbedekking voor een plat of licht hellend dak. Dankzij de hoge elasticiteit en de grote UV-bestendigheid behaalt EPDM probleemloos een levensduur van 50 jaar en meer.

EPDM wordt in één groot naadloos vlak aangebracht. Hierdoor is de waterdichtheid perfect ! Zelfs bij dakrenovatie kunnen we tewerk gaan met EPDM. Het dakrubber is het perfecte materiaal om uw oud dak te renoveren. Zo verkiezen we steeds ook voor het plaatsen van de nodige isolatie. Ook het onderhoud van een EPDM dak is zeer simpel. Ieder moment van het jaar is uw dak perfect beloopbaar en dit zonder risico op beschadiging. EDPM is wortelvast en geeft zaden dus geen kans te ontkiemen en uit te groeien tot planten.

U wenst meer info ? Aarzel niet ons te contacteren. We komen graag even langs om de situatie ter plaatse te bekijken.

EPDM Dakwerken Plaisier

EPDM 

De jongste decennia wordt EPDM veelvuldig gebruikt als dakbedekking op platte daken. EPDM is betaalbaar en kan koud geplaatst worden. Het materiaal is net zoals bitumen recycleerbaar, wat dan weer een troef is voor wie op zoek is naar een ecologische dakoplossing.

Als het gaat om het plaatsen van dakbedekking op een plat of licht hellend dak, spreekt iedereen tegenwoordig meteen over EPDM rubber dakbedekking. Maar wat is EPDM eigenlijk? EPDM rubber is een synthetisch rubber, deze wordt verkregen door polymerisatie van Ethyleen, Propyleen en een Di Monomeer.

EPDM kan zowel als geballast (bijvoorbeeld met keien) als mechanisch bevestigde of verlijmde dakbedekking worden toegepast voor bijna alle platte en licht hellende daken. Ondanks de iets hogere investeringskosten kan gezegd worden dat EPDM rubber op langere termijn de meest economisch verantwoorde keuze voor platte daken is.

EPDM Dakwerken Plaisier
EPDM Dakwerken Plaisier

Voordelen EPDM dak

 Lange levensduur: een EPDM dakbedekking gaat gemiddeld 40 à 50 jaar mee.

Scheurt niet: door de specifieke samenstelling (met elastomeren) is EPDM een erg elastisch materiaal. Zowel in de brandende zon als in de vrieskou blijft het materiaal zijn elasticiteit behouden en zal het niet gaan scheuren onder invloed van krimp- en uitzetspanningen van het dak.

Geen onderhoud: het behoeft geen onderhoud. Treedt er toch een beschadiging op, dan is deze doorgaans met een zelfklevende folie eenvoudig te herstellen. Het EPDM zal niet doorscheuren, dus beschadigingen blijven altijd klein en oppervlakkig.

Blijft beloopbaar: vanwege de stabiliteit van een EPDM dakbedekking blijft deze beloopbaar. Het rubber gaat immers niet smelten zoals bitumen, en bij vrieskou zal het niet scheuren wanneer je er overheen loopt.

Aanbreng over bestaande dakbedekking: het is geschikt voor nagenoeg alle daktypen (maar wordt voornamelijk bij platte daken gebruikt) en kan in de meeste gevallen ook over de bestaande dakbedekking worden aangebracht.

Ideale ondergrond voor groendaken: aangezien EPDM waterdicht en wortelbestendig is, vormt het een ideale ondergrond voor groendaken. Op die manier kan je een meer natuurlijke look creëren dan die van het synthetische dakrubber.

Contacteer ons voor meer info


    Aanvraag OfferteAlgemene vraag

    EPDM Roofing Dakwerken Plaisier

    Ontdek via onderstaande galerij onze werken met EPDM en Roofing.

    ONZE ACTIEVE WERKREGIO IS RUIM … ZEER RUIM

    We zijn actief binnen een straal tot 100 km rondom Poperinge maar de meeste van onze dakwerken zijn terug te vinden in Ieper, Heuvelland, Poperinge, Proven, Roesbrugge, Alveringem, Veurne, Diksmuide, Staden, Houthulst, De Panne, Koksijde, Oostduinkerke, Nieuwpoort, Lombardsijde, Middelkerke, Oostende … Is uw huidige woonplaats toch iets verder ? Neem dan zeker vrijblijvend contact op voor meer info.